Når det kommer til traditionelle aktiviteter til en polterabend, så kommer vi ikke uden om stafetløb, der i mange år har været populære, her snakker vi alt fra klassiske sækkeløb til øl stafetter, men over de seneste 5 år, så har især 3 stafetløb vundet ind og fået meget opmærksomhed. Så i dette indlæg, vil jeg sætte fokus på netop disse 3 polterabend stafetter.

Unicorn tøj stafetløb til polterabend

Tilbage i 2019 kom de super sjove Unicorns for første gang til Danmark og er en videre byggelse på Pony hoppers, der især har været et kæmpe hit i USA.

De fleste af os kender godt kænguru bolden fra vores barndom, hvilket var sjov og let at hoppe, men i modsætningen til den runde kængurubold, så er unicorn hoppers alt andet end lette at hoppe på! Da deres aflange pølselignende krop gør det ufattelig svært at få fremdrift og gør man på finde på alternative måde at sidder på, for at få fart over feltet.

Man burde mene, at det er udfordrende nok, at skulle ride på disse unicorns og komme frem og tilbage på banen (græsplænen) men typisk når man lejer unicorns så medfølger der også promillebriller, der gør at man ser dobbelt/trippelt og mister dybdeforståelsen, så nu kommer ens balance altså virkelig på overarbejde.

Den sjove udgave

Del deltagerne op i hold, der skal dyste mod hindanden på en 20 meter lang bane, når første deltager ridder frem på banen, skal deltageren tage noget ekstra tøj på, ved hver post på banen. Tøjet skal tages ud af en pose, hvilket godt kan give lidt famleri. Når man har taget et stykke tøj på ridder man videre til næste post og når man har været cirklen rundt, så har man nu en masse sjovt tøj på evt tosset paryk, halskæder, tasker med mere.

Det er nu tid til at skifte med den næste deltager, der med promillebriller skal tage alt tøjet på og ridde banen rundt og lægge tøjet tilbage.

Sådan forsætter man indtil et af holdenen har haft alle deltagere igennem banen og dermed vinder stafetten.

Læs mere om unicorn stafet her

Sumo Stafet med forhindringer

Til at starte med blev sumodragter brugt til at lave sumobrydning med, men over tiden er sumo-fodbold og sumo-stafetløb blevet mere populært end den klassiske omgang brydning.

Især sumo promille stafetløbet, hvor man er iklædt en sumodragt, en tosset hjelm og et par promillebriller.

Ballon stafetløb